Skräddarsytt Uterum

Få saker höjer livskvaliteten som ett uterum. Ett välkonstruerat uterum blir som ett extra rum i huset och ger dig möjlighet att njuta av utsikt även när vädret inte är idealiskt. Det gör uterummet särskilt användbart under höst och vår. Ett inglasat uterum är ett ljust och trevligt utrymme där du kan umgås med familj och vänner. Uterummet kan vara litet nog att rymma endast en soffa och ett par växter eller stort nog att rymma en hel midsommarfest. Om du har en pool kan det vara en idé att bygga in den i ett uterum för att kunna använda den även under de svalare månaderna.

Du väljer själv hur länge du vill kunna använda ditt uterum. Vi erbjuder både isolerade och oisolerade lösningar. Installerar du isolerade skjutdörrar kan du använda uterummet långt in på hösten. Få saker är så avslappnande som att sitta i uterummet en stormig höstdag och höra regnet slå mot rutorna. Oavsett vad du väljer innebär ett inglasat uterum plats i skuggan under sommaren och ett effektivt sätt att slippa mygg.

På Glas In skräddarsyr vi alla glaspartier så du har full frihet att utforma ditt uterum så som du vill ha det. Bara fantasin sätter gränser. Du bestämmer själv formen på taket, avgör om du vill ha endast fönster eller hela dörrar och bestämmer själv hur mycket insyn du vill ha. Det går att skräddarsy helt utifrån förutsättningar och önskemål. Resultatet blir ett unikt uterum anpassat efter dina behov. På Glas In har vi lång erfarenhet av den här typen av arbeten och hjälper dig gärna med inspiration och råd. Kontakta oss för att få reda på hur du kan förbättra ditt boende.

En plats för ro och fest

Ett uterum är också en fantastisk plats för samkväm med familj och vänner. Många som har ett uterum äter sina finmiddagar där, sina söndagsfrukostar och sina festmåltider. Uterummet är perfekt för midsommarfirandet som ju har för vana att bjuda på ganska dåligt väder. Med det sagt så är uterummet också den givna platsen för sträckläsingar av favoritboken under ruskiga hösteftermiddagar, eller platsen där man lyssnar på musik, dricker en kopp kaffe eller bara filosoferar i skydd från för stark sol, regn eller vind.

Man ska inte vara rädd för att tänka vitt och brett när man skapar visioner om sitt uterum. Ett uterum kan ha en pool i sig, stora loungebäddar, långbord, eller en sektion för plantor. Det är du som bestämmer hur ditt uterum ska användas.

Uterum, vinterträdgård eller orangerie?

Det finns många olika begrepp för relativt liknande koncept. Den som planerar att bygga ett uterum stöter säkert på orden vinterträdgård och orangerie när de gör sina efterforskningar. Vilka är egentligen skillnaderna? Det handlar om ganska små skillnader som mest har att göra med användningen av det utrymme man vill skapa.

Alla tre koncept används för att få tillgång till ljusa, sköna utrymmen även när vädret är dåligt.

Ett uterum kan användas utan att en enda planta finns. Man kan ha en pool i det, en soffhörna eller ett långbord. Ett uterum är också i regel oisolerat, medan en vinterträdgård brukar ha isolering – men även här finns variationer. Ett uterum har man därför mindre användning av på vintern när det är riktigt kallt. Det finns dock många som har sitt uterum som förråd då.